040 402 2754

Sterkteberekening

Expertise sterkteberekeningen

Certificering volgens norm

Wilt u een een certificering voor uw product of constructie volgens bijvoorbeeld NEN, DNV (Det Norsk Veritas) of Lloyds? Dan kunnen wij u helpen met het opstellen van een passend en helder rapport met de benodigde berekeningen, aangepast aan de eisen die worden gesteld door gevraagde normering.

Finite Element Analysis

Voor de complexere vraagstukken over de sterkte of stijfheid van een constructie of product wordt gebruik gemaakt van FEA (Finite Element Analysis) software. Door middel van een virtuele analyse kunnen wij heel duidelijk de pijnpunten in het ontwerp aangeven. Zo kunnen we in een vroeg stadium voorspellen hoe de constructie zal presteren in de realiteit. Uiteraard gedocumenteerd in een duidelijk rapport, voorzien van een betrouwbaar advies.

Productoptimalisatie

Welke aanpassingen kunnen we aanbrengen in het ontwerp om bijvoorbeeld gewicht te besparen op een constructie? Kunnen we door de geometrie te veranderen uw product nog steeds laten voldoen aan de (nieuwe) gestelde eisen? Ontwerp-optimalisatie werkt op vele fronten en is bij Trivia onderdeel van het werkproces!

EXPERTISE

STERKTEBEREKENINGEN

ONZE WERKGEBIEDEN

  • Apparaten- en machinebouw
  • Offshore constructies
  • Maritieme constructies